Στην βιολογία, το περιβάλλον μπορεί να καθοριστεί σαν ενα σύνολο κλιματικών, βιοτικών, κοινωνικών και εδαφικών παραγόντων που δρουν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση του. Έτσι, περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον μεταβολισμό ή τη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών ή ειδών, όπως το φως, ο αέρας, το νερό, το έδαφος και άλλοι παράγοντες. Δείτε επίσης το άρθρο για το φυσικό περιβάλλον και τη φυσική επιλογή.
Στην αρχιτεκτονική, την εργονομία και την ασφάλεια στην εργασία, περιβάλλον είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός δωματίου ή κτιρίου που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητα, περιλαμβανομένων των διαστάσεων και της διαρρύθμισης των χώρων διαβίωσης και της επίπλωσης, του φωτισμού, του αερισμού, της θερμοκρασίας, του θορύβου κλπ. Επίσης μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των δομικών κατασκευών. Δείτε επίσης το άρθρο για το δομημένο περιβάλλον.
Στην ψυχολογία, περιβαλλοντισμός είναι η θεωρία ότι το περιβάλλον (με τη γενική και κοινωνική έννοια) παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κληρονομικότητα καθορίζοντας την ανάπτυξη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, το περιβάλλον είναι ένας σημαντικός παράγοντας πολλών ψυχολογικών θεωριών.
Στην τέχνη, το περιβάλλον αποτελεί κινητήριο μοχλό και μούσα εμπνέοντας τους ζωγράφους ή τους ποιητές. Σε όλες τις μορφές της Τέχνης αποτελεί έμπνευση και οι Καλές Τέχνες φανερώνουν την επιρροή οπού άσκησε σε όλους τους καλλιτέχνες με όποιο είδος Τέχνης κι αν ασχολούνται. Ο άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον δημιουργεί Μουσική, Ζωγραφική, Ποίηση, Γλυπτική, χορό, τραγούδι, θέατρο, αλλά και όλες οι μορφές τέχνης έχουν άμεση έμπνευση από το περιβάλλον.

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Life cycle energy use, costs, and greenhouse gas emission of broiler farms in different production systems in Iran—a case study of Alborz province

Abstract

In order to achieve sustainable development in agriculture, it is necessary to quantify and compare the energy, economic, and environmental aspects of products. This paper studied the energy, economic, and greenhouse gas (GHG) emission patterns in broiler chicken farms in the Alborz province of Iran. We studied the effect of the broiler farm size as different production systems on the energy, economic, and environmental indices. Energy use efficiency (EUE) and benefit-cost ratio (BCR) were 0.16 and 1.11, respectively. Diesel fuel and feed contributed the most in total energy inputs, while feed and chicks were the most important inputs in economic analysis. GHG emission calculations showed that production of 1000 birds produces 19.13 t CO2-eq and feed had the highest share in total GHG emission. Total GHG emissions based on different functional units were 8.5 t CO2-eq per t of carcass and 6.83 kg CO2-eq per kg live weight. Results of farm size effect on EUE revealed that large farms had better energy management. For BCR, there was no significant difference between farms. Lower total GHG emissions were reported for large farms, caused by better management of inputs and fewer bird losses. Large farms with more investment had more efficient equipment, resulting in a decrease of the input consumption. In view of our study, it is recommended to support the small-scale broiler industry by providing subsidies to promote the use of high-efficiency equipment. To decrease the amount of energy usage and GHG emissions, replacing heaters (which use diesel fuel) with natural gas heaters can be considered. In addition to the above recommendations, the use of energy saving light bulbs may reduce broiler farm electricity consumption.



from Environmental Medicine via xlomafota13 on Inoreader http://ift.tt/2qQxkyH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου