Στην βιολογία, το περιβάλλον μπορεί να καθοριστεί σαν ενα σύνολο κλιματικών, βιοτικών, κοινωνικών και εδαφικών παραγόντων που δρουν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση του. Έτσι, περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον μεταβολισμό ή τη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών ή ειδών, όπως το φως, ο αέρας, το νερό, το έδαφος και άλλοι παράγοντες. Δείτε επίσης το άρθρο για το φυσικό περιβάλλον και τη φυσική επιλογή.
Στην αρχιτεκτονική, την εργονομία και την ασφάλεια στην εργασία, περιβάλλον είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός δωματίου ή κτιρίου που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητα, περιλαμβανομένων των διαστάσεων και της διαρρύθμισης των χώρων διαβίωσης και της επίπλωσης, του φωτισμού, του αερισμού, της θερμοκρασίας, του θορύβου κλπ. Επίσης μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των δομικών κατασκευών. Δείτε επίσης το άρθρο για το δομημένο περιβάλλον.
Στην ψυχολογία, περιβαλλοντισμός είναι η θεωρία ότι το περιβάλλον (με τη γενική και κοινωνική έννοια) παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κληρονομικότητα καθορίζοντας την ανάπτυξη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, το περιβάλλον είναι ένας σημαντικός παράγοντας πολλών ψυχολογικών θεωριών.
Στην τέχνη, το περιβάλλον αποτελεί κινητήριο μοχλό και μούσα εμπνέοντας τους ζωγράφους ή τους ποιητές. Σε όλες τις μορφές της Τέχνης αποτελεί έμπνευση και οι Καλές Τέχνες φανερώνουν την επιρροή οπού άσκησε σε όλους τους καλλιτέχνες με όποιο είδος Τέχνης κι αν ασχολούνται. Ο άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον δημιουργεί Μουσική, Ζωγραφική, Ποίηση, Γλυπτική, χορό, τραγούδι, θέατρο, αλλά και όλες οι μορφές τέχνης έχουν άμεση έμπνευση από το περιβάλλον.

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

IJERPH, Vol. 15, Pages 38: A Survey of Naturally-Occurring Steroid Hormones in Raw Milk and the Associated Health Risks in Tangshan City, Hebei Province, China

IJERPH, Vol. 15, Pages 38: A Survey of Naturally-Occurring Steroid Hormones in Raw Milk and the Associated Health Risks in Tangshan City, Hebei Province, China

International Journal of Environmental Research and Public Health doi: 10.3390/ijerph15010038

Authors: Xueyin Qu Chuanyou Su Nan Zheng Songli Li Lu Meng Jiaqi Wang

In recent years, high levels of hormone residue in food, capable of damaging the health of consumers, have been recorded frequently. In this study, 195 raw milk samples were obtained from Tangshan City, China, and the concentrations of 22 steroid hormones were measured by high-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry (HPLC-MS/MS). Cortisol was detected in 12.5% of raw milk samples (mean 0.61 µg/kg; range: <limit of quantification (LOQ)–0.94 µg/kg). Progesterone was detected in 85.9% of raw milk samples (mean 5.12 µg/kg; range: <LOQ–9.04 µg/kg). The concentration of cortisol present in milk was lower than the maximum residue limit defined in Japan (10 µg/kg). Children aged between one and five years were expected to be the at-risk population when exposed to detectable steroid hormone concentrations. Based on the mean and maximum concentrations of progesterone detected in milk, the contribution was 0.85% and 0.9%, and 1.48% and 1.6% of the acceptable daily intake for boys and girls, respectively. These results imply that the concentrations of steroid hormones present in raw milk should not present a health risk for young children.



from Enviromental via alkiviadis.1961 on Inoreader http://ift.tt/2pBXeak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου