Στην βιολογία, το περιβάλλον μπορεί να καθοριστεί σαν ενα σύνολο κλιματικών, βιοτικών, κοινωνικών και εδαφικών παραγόντων που δρουν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση του. Έτσι, περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον μεταβολισμό ή τη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών ή ειδών, όπως το φως, ο αέρας, το νερό, το έδαφος και άλλοι παράγοντες. Δείτε επίσης το άρθρο για το φυσικό περιβάλλον και τη φυσική επιλογή.
Στην αρχιτεκτονική, την εργονομία και την ασφάλεια στην εργασία, περιβάλλον είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός δωματίου ή κτιρίου που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητα, περιλαμβανομένων των διαστάσεων και της διαρρύθμισης των χώρων διαβίωσης και της επίπλωσης, του φωτισμού, του αερισμού, της θερμοκρασίας, του θορύβου κλπ. Επίσης μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των δομικών κατασκευών. Δείτε επίσης το άρθρο για το δομημένο περιβάλλον.
Στην ψυχολογία, περιβαλλοντισμός είναι η θεωρία ότι το περιβάλλον (με τη γενική και κοινωνική έννοια) παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κληρονομικότητα καθορίζοντας την ανάπτυξη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, το περιβάλλον είναι ένας σημαντικός παράγοντας πολλών ψυχολογικών θεωριών.
Στην τέχνη, το περιβάλλον αποτελεί κινητήριο μοχλό και μούσα εμπνέοντας τους ζωγράφους ή τους ποιητές. Σε όλες τις μορφές της Τέχνης αποτελεί έμπνευση και οι Καλές Τέχνες φανερώνουν την επιρροή οπού άσκησε σε όλους τους καλλιτέχνες με όποιο είδος Τέχνης κι αν ασχολούνται. Ο άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον δημιουργεί Μουσική, Ζωγραφική, Ποίηση, Γλυπτική, χορό, τραγούδι, θέατρο, αλλά και όλες οι μορφές τέχνης έχουν άμεση έμπνευση από το περιβάλλον.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Epicutaneously sensitized food‐induced anaphylaxis is ameliorated with “oral tolerance” to antigen

xlomafota13 shared this article with you from Inoreader

Abstract

Food allergy is an antigen‐specific immunological adverse reaction after exposure to a given food. Multiple clinical studies showed that oral immunotherapy (OIT) is effective for the prevention and treatment for food allergy that is developed in infants and children. However, the effectiveness of OIT for epicutaneously sensitized food allergy remains unclear. Previously, we established a mouse model of epicutaneous‐sensitized food allergy. In this model, systemic allergic reaction including intestinal and skin symptoms, such as anaphylaxis, was observed. We treated this model with OIT in two ways (OIT before sensitization or OIT during the sensitization phase) and evaluated the preventive effect of both methods. OIT before sensitization significantly ameliorated mast cell degranulation in sensitized skin, but there was no decrease in rectal temperatures or in mast cell degranulation in the jejunum. However, OIT administered during the sensitization phase significantly ameliora ted the decrease in rectal temperature and mast cell degranulation in the skin and jejunum. OIT before sensitization increased the regulatory T cells in mesenteric lymph node (MLN), but not in the spleen, and it reduced antigen‐specific IgG, but not IgE, production compared with the non‐OIT control. However, OIT during sensitization caused a greater increase in regulatory T cells in both the MLN and spleen and reduced antigen‐specific IgE and IgG generation compared with the non‐OIT control group. Thus, OIT during the sensitization phase was effective for the prevention of epicutaneous‐sensitized food allergy.

View on the web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου