Στην βιολογία, το περιβάλλον μπορεί να καθοριστεί σαν ενα σύνολο κλιματικών, βιοτικών, κοινωνικών και εδαφικών παραγόντων που δρουν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση του. Έτσι, περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον μεταβολισμό ή τη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών ή ειδών, όπως το φως, ο αέρας, το νερό, το έδαφος και άλλοι παράγοντες. Δείτε επίσης το άρθρο για το φυσικό περιβάλλον και τη φυσική επιλογή.
Στην αρχιτεκτονική, την εργονομία και την ασφάλεια στην εργασία, περιβάλλον είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός δωματίου ή κτιρίου που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητα, περιλαμβανομένων των διαστάσεων και της διαρρύθμισης των χώρων διαβίωσης και της επίπλωσης, του φωτισμού, του αερισμού, της θερμοκρασίας, του θορύβου κλπ. Επίσης μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των δομικών κατασκευών. Δείτε επίσης το άρθρο για το δομημένο περιβάλλον.
Στην ψυχολογία, περιβαλλοντισμός είναι η θεωρία ότι το περιβάλλον (με τη γενική και κοινωνική έννοια) παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κληρονομικότητα καθορίζοντας την ανάπτυξη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, το περιβάλλον είναι ένας σημαντικός παράγοντας πολλών ψυχολογικών θεωριών.
Στην τέχνη, το περιβάλλον αποτελεί κινητήριο μοχλό και μούσα εμπνέοντας τους ζωγράφους ή τους ποιητές. Σε όλες τις μορφές της Τέχνης αποτελεί έμπνευση και οι Καλές Τέχνες φανερώνουν την επιρροή οπού άσκησε σε όλους τους καλλιτέχνες με όποιο είδος Τέχνης κι αν ασχολούνται. Ο άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον δημιουργεί Μουσική, Ζωγραφική, Ποίηση, Γλυπτική, χορό, τραγούδι, θέατρο, αλλά και όλες οι μορφές τέχνης έχουν άμεση έμπνευση από το περιβάλλον.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

IJERPH, Vol. 15, Pages 63: Food Safety Knowledge, Attitudes and Behavior among Dairy Plant Workers in Beijing, Northern China

IJERPH, Vol. 15, Pages 63: Food Safety Knowledge, Attitudes and Behavior among Dairy Plant Workers in Beijing, Northern China

International Journal of Environmental Research and Public Health doi: 10.3390/ijerph15010063

Authors: Yan Chen Hua Ji Li-Jun Chen Rong Jiang Yong-Ning Wu

The safety of milk and dairy products has always been one of the focuses of consumers, the food industry and regulatory agencies. The purpose of this study was to gain insight into the food safety knowledge, attitudes and behavior of dairy plant workers. A cross-sectional survey was performed between May and August 2015 in three dairy plants in Beijing, northern China. A total of 194 dairy plant workers were interviewed to collect information on food safety knowledge, attitudes and self-reported behavior. The 194 dairy plant workers interviewed showed a sufficient level of knowledge (mean score 34 on a scale from 0–58), perfect attitudes (mean score 17 on a scale from 0–18), and perfect behavior (mean score 38 on a scale from 8–40). Only 39% of workers correctly determined specific pathogens or diseases that could be conveyed through milk and dairy products. 24% of workers knew the correct method of washing hands. A significant positive association was observed between attitudes and knowledge (p < 0.001) as well as behavior (p < 0.01). Education level was positively and significantly associated with food safety knowledge, attitudes, and behavior (p < 0.05). Workers in dairy enterprises in northern China have relatively low levels of knowledge, yet satisfactory attitudes and behavior. The knowledge of microbial food hazards and hand hygiene remains an issue that needs to be emphasized in future training programs. Education level is a determinant of attitudes and behavior with regard to the proper handling of milk and dairy products.



from Enviromental via alkiviadis.1961 on Inoreader http://ift.tt/2qiVoLS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου