Στην βιολογία, το περιβάλλον μπορεί να καθοριστεί σαν ενα σύνολο κλιματικών, βιοτικών, κοινωνικών και εδαφικών παραγόντων που δρουν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση του. Έτσι, περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον μεταβολισμό ή τη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών ή ειδών, όπως το φως, ο αέρας, το νερό, το έδαφος και άλλοι παράγοντες. Δείτε επίσης το άρθρο για το φυσικό περιβάλλον και τη φυσική επιλογή.
Στην αρχιτεκτονική, την εργονομία και την ασφάλεια στην εργασία, περιβάλλον είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός δωματίου ή κτιρίου που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητα, περιλαμβανομένων των διαστάσεων και της διαρρύθμισης των χώρων διαβίωσης και της επίπλωσης, του φωτισμού, του αερισμού, της θερμοκρασίας, του θορύβου κλπ. Επίσης μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των δομικών κατασκευών. Δείτε επίσης το άρθρο για το δομημένο περιβάλλον.
Στην ψυχολογία, περιβαλλοντισμός είναι η θεωρία ότι το περιβάλλον (με τη γενική και κοινωνική έννοια) παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κληρονομικότητα καθορίζοντας την ανάπτυξη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, το περιβάλλον είναι ένας σημαντικός παράγοντας πολλών ψυχολογικών θεωριών.
Στην τέχνη, το περιβάλλον αποτελεί κινητήριο μοχλό και μούσα εμπνέοντας τους ζωγράφους ή τους ποιητές. Σε όλες τις μορφές της Τέχνης αποτελεί έμπνευση και οι Καλές Τέχνες φανερώνουν την επιρροή οπού άσκησε σε όλους τους καλλιτέχνες με όποιο είδος Τέχνης κι αν ασχολούνται. Ο άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον δημιουργεί Μουσική, Ζωγραφική, Ποίηση, Γλυπτική, χορό, τραγούδι, θέατρο, αλλά και όλες οι μορφές τέχνης έχουν άμεση έμπνευση από το περιβάλλον.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Identification of phytotoxins in different plant parts of Brassica napus and their influence on mung bean

Abstract

Plants in Brassica genus have been found to possess strong allelopathic potential. They may inhibit seed germination and emergence of subsequent crops following them in a rotation system. Series of laboratory and greenhouse experiments were conducted to determine the allelopathic impacts of Brassica napus L. against mung bean. We studied (1) the effects of aqueous extract (5%) of different plant parts (root, stem, leaf, flower, and whole plant) of B. napus, (2) the effects of leaf and flower extracts of B. napus at 0, 1, 2, 3, and 4% concentrations, and (3) the effect of residues of different B. napus plant parts and decomposition periods (0, 7, 14, and 21 days) on germination and seedling growth of mung bean. Various types of phenolics including quercitin, chlorogenic acid, p-coumeric acid, m-coumaric acid, benzoic acid, caffeic acid, syringic acid, vanillic acid, ferulic acid, cinamic acid, and gallic acid were identified in plant parts of B. napus. Among aqueous extracts of various plant parts, leaf and flower were found to have stronger inhibitory effects on germination and seedling growth traits of mung bean, higher concentrations were more toxic. The decomposition period changed the phtotoxic effect of residues, more inhibitory effect was shown at 14 days decomposition while decomposition for 21 days reduced inhibitory effect. The more total water-soluble phenolic was found in 5% (w/v) aqueous extract and 5% (w/w) residues of B. napus flowers at 14 days of decomposition (89.80 and 10.47 mg L−1), respectively. The strong inhibitory effects of B. napus should be managed when followed in rotation.



from Enviromental via alkiviadis.1961 on Inoreader https://ift.tt/2qPT2Sz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου