Στην βιολογία, το περιβάλλον μπορεί να καθοριστεί σαν ενα σύνολο κλιματικών, βιοτικών, κοινωνικών και εδαφικών παραγόντων που δρουν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση του. Έτσι, περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον μεταβολισμό ή τη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών ή ειδών, όπως το φως, ο αέρας, το νερό, το έδαφος και άλλοι παράγοντες. Δείτε επίσης το άρθρο για το φυσικό περιβάλλον και τη φυσική επιλογή.
Στην αρχιτεκτονική, την εργονομία και την ασφάλεια στην εργασία, περιβάλλον είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός δωματίου ή κτιρίου που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητα, περιλαμβανομένων των διαστάσεων και της διαρρύθμισης των χώρων διαβίωσης και της επίπλωσης, του φωτισμού, του αερισμού, της θερμοκρασίας, του θορύβου κλπ. Επίσης μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των δομικών κατασκευών. Δείτε επίσης το άρθρο για το δομημένο περιβάλλον.
Στην ψυχολογία, περιβαλλοντισμός είναι η θεωρία ότι το περιβάλλον (με τη γενική και κοινωνική έννοια) παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κληρονομικότητα καθορίζοντας την ανάπτυξη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, το περιβάλλον είναι ένας σημαντικός παράγοντας πολλών ψυχολογικών θεωριών.
Στην τέχνη, το περιβάλλον αποτελεί κινητήριο μοχλό και μούσα εμπνέοντας τους ζωγράφους ή τους ποιητές. Σε όλες τις μορφές της Τέχνης αποτελεί έμπνευση και οι Καλές Τέχνες φανερώνουν την επιρροή οπού άσκησε σε όλους τους καλλιτέχνες με όποιο είδος Τέχνης κι αν ασχολούνται. Ο άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον δημιουργεί Μουσική, Ζωγραφική, Ποίηση, Γλυπτική, χορό, τραγούδι, θέατρο, αλλά και όλες οι μορφές τέχνης έχουν άμεση έμπνευση από το περιβάλλον.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

IJERPH, Vol. 15, Pages 833: Evaluating the Implementation of a Twitter-Based Foodborne Illness Reporting Tool in the City of St. Louis Department of Health

IJERPH, Vol. 15, Pages 833: Evaluating the Implementation of a Twitter-Based Foodborne Illness Reporting Tool in the City of St. Louis Department of Health

International Journal of Environmental Research and Public Health doi: 10.3390/ijerph15050833

Authors: Jenine K. Harris Leslie Hinyard Kate Beatty Jared B. Hawkins Elaine O. Nsoesie Raed Mansour John S. Brownstein

Foodborne illness is a serious and preventable public health problem affecting 1 in 6 Americans with cost estimates over $50 billion annually. Local health departments license and inspect restaurants to ensure food safety and respond to reports of suspected foodborne illness. The City of St. Louis Department of Health adopted the HealthMap Foodborne Dashboard (Dashboard), a tool that monitors Twitter for tweets about food poisoning in a geographic area and allows the health department to respond. We evaluated the implementation by interviewing employees of the City of St. Louis Department of Health involved in food safety. We interviewed epidemiologists, environmental health specialists, health services specialists, food inspectors, and public information officers. Participants viewed engaging innovation participants and executing the innovation as challenges while they felt the Dashboard had relative advantage over existing reporting methods and was not complex once in place. This study is the first to examine practitioner perceptions of the implementation of a new technology in a local health department. Similar implementation projects should focus more on process by developing clear and comprehensive plans to educate and involve stakeholders prior to implementation.



from Enviromental via alkiviadis.1961 on Inoreader https://ift.tt/2HPBTSu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου