Στην βιολογία, το περιβάλλον μπορεί να καθοριστεί σαν ενα σύνολο κλιματικών, βιοτικών, κοινωνικών και εδαφικών παραγόντων που δρουν σε έναν οργανισμό και καθορίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση του. Έτσι, περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον μεταβολισμό ή τη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών ή ειδών, όπως το φως, ο αέρας, το νερό, το έδαφος και άλλοι παράγοντες. Δείτε επίσης το άρθρο για το φυσικό περιβάλλον και τη φυσική επιλογή.
Στην αρχιτεκτονική, την εργονομία και την ασφάλεια στην εργασία, περιβάλλον είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός δωματίου ή κτιρίου που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητα, περιλαμβανομένων των διαστάσεων και της διαρρύθμισης των χώρων διαβίωσης και της επίπλωσης, του φωτισμού, του αερισμού, της θερμοκρασίας, του θορύβου κλπ. Επίσης μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των δομικών κατασκευών. Δείτε επίσης το άρθρο για το δομημένο περιβάλλον.
Στην ψυχολογία, περιβαλλοντισμός είναι η θεωρία ότι το περιβάλλον (με τη γενική και κοινωνική έννοια) παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κληρονομικότητα καθορίζοντας την ανάπτυξη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, το περιβάλλον είναι ένας σημαντικός παράγοντας πολλών ψυχολογικών θεωριών.
Στην τέχνη, το περιβάλλον αποτελεί κινητήριο μοχλό και μούσα εμπνέοντας τους ζωγράφους ή τους ποιητές. Σε όλες τις μορφές της Τέχνης αποτελεί έμπνευση και οι Καλές Τέχνες φανερώνουν την επιρροή οπού άσκησε σε όλους τους καλλιτέχνες με όποιο είδος Τέχνης κι αν ασχολούνται. Ο άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον δημιουργεί Μουσική, Ζωγραφική, Ποίηση, Γλυπτική, χορό, τραγούδι, θέατρο, αλλά και όλες οι μορφές τέχνης έχουν άμεση έμπνευση από το περιβάλλον.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

IJERPH, Vol. 15, Pages 819: Aerobic Mesophilic, Coliform, Escherichia coli, and Staphylococcus aureus Counts of Raw Meat from the Formal and Informal Meat Sectors in South Africa

IJERPH, Vol. 15, Pages 819: Aerobic Mesophilic, Coliform, Escherichia coli, and Staphylococcus aureus Counts of Raw Meat from the Formal and Informal Meat Sectors in South Africa

International Journal of Environmental Research and Public Health doi: 10.3390/ijerph15040819

Authors: Ishmael Festus Jaja Ezekiel Green Voster Muchenje

Foodborne disease (FBD) is a global public health concern, and foods from animal sources have been associated with outbreaks of food-related illness. In this study, animal carcasses from the two abattoirs (HT1 and HT2) in the formal meat sector (FMS) and slaughter points in the informal meat sector (INMS) were examined at two stages of slaughter (before washing and after washing) for aerobic colony counts (ACC) and total viable count (TCC), as well as Escherichia coli and Staphylococcus aureus count. At each stage, carcasses were sampled by swabbing at the neck, brisket, flank, and rump. ACC for beef, mutton, and pork carcasses at HT1 and HT2 before washing were between 2.5–5.8, 2.2–4.7, and 2.7–3.7 mean log CFU/cm2, respectively, and TCC count before washing was highest on the neck of cattle (6.3 ± 2.4) and after washing was highest on the perineal of sheep (5.7 ± 6.9). In the INMS, TCC count was highest on the brisket (6.9 ± 3.2) and in the neck (5.5 ± 2.4). Higher ACC values of 6.2–6.7 mean log CFU/cm2 were obtained in the INMS. The highest count for E. coli (4.2 mean log CFU/cm2) after washing was in the neck, while the highest count for S. aureus (4.0 mean log CFU/cm2) was in the flank. All bacteria count in the INMS exceeded acceptable limits, and washing did not significantly reduce microbial load in meat in the FMS and INMS. Bacteria count in the FMS and INMS exceeded acceptable standards. However, meat processed in the INMS poses a more significant risk of FBD to consumers.



from Enviromental via alkiviadis.1961 on Inoreader https://ift.tt/2K53Bcq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου